HOW DO YOU DRINK YOUR SMOOTHIE?
The roots of the smoothie are in Brazil, then made it’s way to USA in the 30’s and 40’s of the past century. Ever since, The smoothie has evolved, with milk or frozen yogurt base, and a verity of fruits and flavors. You can read (in Hebrew) the rest of the article here.

מותג בריטי נוסף, קיבל את ההשראה לעיצובו מעולם המשקאות החריפים. מדובר במשקה אורגני, שביקש להתבלט על המדף באמצעות צורת בקבוקו המיוחדת. אכן, צורת הבקבוק איננה אופיינית לבקבוקים ולאריזות מקטגוריית המשקאות הטבעיים. מה שכן, יתר האלמנטים העיצוביים מאוד מאוד פשוטים. הבקבוק מקבל את הצבע שלו מן המשקה שבתוכו והכיתוב על גבי הבקבוק מאוד מינימליסטי ועדין. נדמה שהבקבוק משיג את תשומת הלב הנדרשת על גבי המדף והמשקה המשתקף מבעדו משיג את כל השאר.
פירות שפונים גם לילדים וגם להורים
המותג האמריקני, Tropicana Go Juices, ומותג הילדים Tropicana Kids, מכיל 70% פרי ו-30% מים ונקי מצבעי מאכל ומחומרים משמרים. העיצוב של המותג ניסה להתמודד עם אתגר כפול ולפנות גם אל הילדים על מנת שישתו את המשקה וגם אל ההורים על מנת שירכשו אותו עבורם. האריזה מנסה לשלב בין טבע לבין כיף ובכך לפנות אל המבוגרים ואל הילדים כאחד: כל האיורים הם של בעלי חיים מתרוצצים ומשחקים בטבע, והתמונות ה”אמיתיות” היחידות הן של הפירות.

מותג נוסף, המבקש לפנות אל ילדים שלא בהכרח אוהבים לשתות חלב, הוא המותג הנורבגי Frisk Smoothies, המציע משקה על בסיס יוגורט במגוון טעמים, (תפוז, בננה, אגס ותות). פעמים רבות, במוצרים שהינם על בסיס יוגורט/חלב בוחרים אריזות שהרקע שלהן הוא לבן וכך הוא גם המקרה שלפנינו. כמו כן, הצבעוניות העשירה והשמחה שעל גבי האריזה בהחלט מבקשת למשוך את תשומת לב הילדים ולהפוך את שתיית המשקה לחגיגה. גם פה ישנה פנייה להורים בכך שישנם דימויים רבים של הפירות עצמם על גבי האריזה. האופן בו הפירות מפוזרים (הפירות מאוריירים, מחזיקים ידיים ומסתובבים במעגל) פונה שוב אל הילדים, אבל הפירות עצמם בנוכחותם – הם בעיקר בשביל הוריהם.

בחזרה לשורשים הברזילאים
כפי שציינתי לעיל, השורשים של ה-Smoothies נמצאים אי שם בברזיל, כך שהרי לפניכם מותג ברזילאי בתחום זה: do bem’s juice. כשמביטים באריזות, ניתן להבחין בדמיון מסוים לאופן בו עוצבו האריזות של המותג Innocent. גם פה יש שימוש בדמויות מאוירות, חינניות ומשעשעות, אך מבט מקרוב מגלה שאין המדובר בחינניות יתר. העיצוב הגראפי הוא נקי והאריזה אינה עמוסה בפרטים ובאינפורמציה לצרכן. גם הצבעוניות של האריזה שבהחלט נועדה להתבלט על המדף, הינה מונוכרומאטית (גוונים של צבע אחד) כך שהמראה הטוטאלי שנוצר הוא חביב ונעים לעין.
Coco Juice – מותג אמריקני עם שורשים ברזילאים של משקה קוקוס אורגני. עיצוב חזק, בו רואים את הדימוי של הפרי נטו. הבחירה בקוקוס צעיר וירוק בצבעו הטבעי הינה מאוד מעניינת. הלוגו מעוגל ומזכיר אף הוא את צורת הקוקוס. האופן בו בחרו לצלם את הקוקוס כשהוא שוחה בתוך המים משדרת רעננות וחיוניות, כך שנוצר מותג ברור וזכיר.

Cawston Press Apple Juice – ליין של משקאות על בסיס תפוח. העיצוב והמיתוג נועדו לשמור על מהות התפוח ולהדגיש בפני הצרכן את האיכויות שלו. נעשתה בחירה מאוד בוגרת להשאיר את התפוח באותו הצבע, והשינוי היחיד שיש בין האריזות הוא בצבע האותיות המייצגות את טעם המשקה. הצורה הטיפוגראפית והעושר הוויזואלי, לרבות העושר בסוג האותיות והחיבור ביניהם, יוצרים חוויה שמזכירה במידה מסוימת את לוח המודעות המוכר לנו משנות ה-50.

הפירות בצורתם הטבעית
מותג ספרדי, Swell Smoothies, משלב בעיצובו מספר מגמות, שהבחנו בהם עד כה: הרקע והצבע השליט של האריזה הוא לבן, האינפורמציה שעל גבי האריזה הינה מינימליסטית והדימויים שעל גביה הינם דימויים של הפירות בתצורתם הטבעית. סוג הפירות שעל גבי כל בקבוק הינו בהתאם לטעם המשקה וצבע האותיות הינו בהתאם גם כן.

לסיום, אביא בפניכם מותג ניו-זילנדי, Charlie’s Honest Juice – גם פה, האריזה פשוטה וייחודית כאחד. הייחוד נובע מכך שבחרו להניח את פלחי הפירות באופן בלתי אמצעי בתוך הכוס. זאת על מנת שנקבל את המסר שהמשקה שאנו עומדים ללגום הינו טבעי ועשוי מהדבר האמיתי שאנו רואים. הבחירה בדימוי הפשוט, as is מדגישה את החיבור שלו אל שורשיו הטבעיים.

הקונספט של המותג Innocent מבחינה עיצובית הינו מהפכני וגאוני כאחד – בזירת המשקאות הרכים בשנת 1988 המינימליזם והפשטות שבו בהחלט היו חלוצות במחנה. אחרי כל המילים הטובות שהיו לי לומר על מותג זה, בוודאי לא תופתעו כשאוסיף, כי זהו המותג המועדף עלי מבין המותגים המוצגים הפעם. אני לא יודע מה איתכם, אבל בהחלט מתחשק לי להתרענן עם water melon shake…